EKLEKTISK MUSIK @ DYNAMO

15.04.2015 kl. 20:56

För de som inte känner sig hemma på stora rökiga dansgolv där de senaste radiohitsen spelas om och om igen är nattklubben Dynamo, i folkmun även kallad ”Dynkky”, the place to be. Nattklubben öppnades redan år 1997 och har sedan dess erbjudit stadens invånare ett alternativt nattklubbskoncept med eklektisk dj- och livemusik. Klubben befinner sig mittemot stadsbiblioteket, i är ett gammat trähus från början av 1900-talet. 

Utifrån sett ser stället inte särskilt märkvärdigt ut, men väl inne förstår man varför så många fallit för Dynamos charm. Små, trånga dansgolv av trä, lampor som ser ut som konstverk och vindsrum där väggarna är fulla av graffiti är inte något som kan ses i varje traditionell nattklubb. 

Det är i Dynamo som de flesta av stadens konst- och kulturmänniskor, hipsters, hippies och bohemer känner sig som mest hemma. Även om du inte tillhör någon av dessa kategorier rekommenderar vi varmt ett besök i denna ”åboriginala” nattklubb. Om inte för musikens skull – så för upplevelsen, människorna och stämningen.

 

Tips 1: Klubben är som livligast på en fredag eller lördag. Under andra veckodagar är där relativt folktomt.

Tips 2: En skumpaflaska är nästan löjligt billig för de som anländer innan klockan tolv.

Tips 3: I Dynamo uppträder ofta live-artister i början av kvällen. Det lönar sig att hålla koll på deras hemsidor eller Facebook för uppdaterat program!

 

Mia 

__________

 

Dynamo or ”Dynkky” is the home for Turku’s eclectic dj- and livemusic. The club is located in an old wooden house near the City Library. Here you can find most of the city’s local art- and culture people, hipsters, hippies and bohemians. Even if you prefer mainstream music, the place is worth a visit just for the experience, the interesting people and the atmosphere.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Använd hashtagen #mittåbo och dela med dig av dina mest minnesvärda stunder och platser i vår vackra stad!
_____

Join the #mittåbo community by using the hashtag and share your most memorable moments and places in our beloved city!

___________________________

CONTACT
mittabo@gmail.com

 

Mikaela Mäkelä - Art History
International Marketing & Event Management

Felicia Söderlund - Art History International Marketing & Visual Studies

Sofia Essén - International Marketing & Visual Studies

Mia Kronberg - Art History International Marketing & Business Administration