KULINARISKT OCH FÖRMÅNLIGT @ E. Ekblom

25.04.2015 kl. 19:33

Vinrestaurangen E.Ekblom huserar i ett otroligt vackert och historiskt stenhus precis invid åkanten och den nybyggda biblioteksbron i centrum av Åbo. Själva byggnaden har långa anor tillbaka i tiden och uppfördes redan på 1840-talet av urmakaren Elias Ekblom med uppgiften att fungera som ett hotell. Efteråt har huset verkat bl.a. som ett förråd för torghandlare.

2011 öppnade ett totalrenoverat E.Ekblom sina dörrar för första gången och har sedan dess gjort sig känt bland åboborna som "ett andra vardagsrum". E.Ekblom är en del av det åboländska cateringföretaget VoiVeljet som också driver flera andra restauranger i stan så som Panini, Tiirikkala och Michelin-omryktade Smör.

På gatunivå ligger restaurangens bar där man kan välja bland att dricka viner, champagne eller drinkar med något saltigt tilltugg. Källarvåningen är till för middagsgästerna där både små och stora träbord är utplacerade i de rustika källarvalven med en mysig belysning och medryckande bakgrundsmusik. Längst in källaren finns en till bardisk omringad av stora soffor och bord i äkta lounge-anda. På sommaren kan man även sitta på restaurangens uteservering och blicka ner över ån och alla förbipasserande människor.

Menyn är väluttänkt med lokalt producerade råvaror enligt säsongen, tillgjorda i en lyxig bistrokänsla och serverade med på förhand utvalda viner, som ska passa maten extra bra. Priset då? Det vi gillar allra mest är att det faktiskt inte kostar en förmögenhet att sätta sig ner och äta. En trerättersmeny kostar nämligen inte mer än 30€! Också bland vinerna kan man välja bland ett stort urval i olika prisklasser, med allt från 6 till 50 euro för ett glas.

För att sammanfatta är alltså E.Ekblom en riktigt stämningsfull restaurang med otroligt god och prisvärd mat med tillhörande viner från världens alla hörn. Personalen får varje gäst att känna sig välkommen och speciell. Här får du även service på svenska! 

Tips 1: Jannen Kattila-Menu är en trerättersmeny som serveras från onsdag till lördag kl. 17-21. Menyn byts ut varje vecka och kostar ynka 29 euro! 

Tips 2: E.Ekbloms barmästare Markus Sillanpää har slagit många av Finlands bästa bartendrar och vunnit både FM och ett flertal utländska tävlingar med sina supergoda drinkar. Även fast restaurangen har utmärkt sig för sina viner har man alltså goda chanser att få smaka på landets bästa cocktails.


Felicia

_____________________

E. Ekbloms is a great winebar and resturant along the Aura-river. Here you can find a big variety of wine and food. We recommend the three course menu for less than 30€, the menu changes every week and is made on locally grown products. It consists of one starter and dessert with two main courses to choose between. The "feeling" inside the resturant is just like a cozy livingroom and the service is excellent!

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Använd hashtagen #mittåbo och dela med dig av dina mest minnesvärda stunder och platser i vår vackra stad!
_____

Join the #mittåbo community by using the hashtag and share your most memorable moments and places in our beloved city!

___________________________

CONTACT
mittabo@gmail.com

 

Mikaela Mäkelä - Art History
International Marketing & Event Management

Felicia Söderlund - Art History International Marketing & Visual Studies

Sofia Essén - International Marketing & Visual Studies

Mia Kronberg - Art History International Marketing & Business Administration