ÅBOS KLASSIKER - Blanko

16.06.2015 kl. 17:07

Enligt oss är atmosfären och inredningen i en restaurang minst lika viktig som maten då man vill slå sig ner någonstans för en paus. Här i Åbo finns det en hand full med just sådana ställen och till en av våra favoriter hör Blanko. Restaurangen ligger vid hörnet av Aurabron och har en mångsidig, rätt så prisvänlig meny med något i allas smak (superfoodsallader, lampasta, oxfiléburgare, mojitos och blåbärspannacotta - hörde vi någon skrika matfest?).

Med en solig och nästan alltid fullsatt terrass, matsal under markyta, ljusstakar och champagneflaskor, valvbågar och sittplatser i stora fönstergluggar finns det något som helt klart charmar alla. Inredningen går i en härlig kombination av både 60-talets funkkisstil och modern finsk design. Hit går vi och gärna och äter lunch om dagarna för att komma tillbaka igen på kvällen för någon härlig iskall dricka och lite häng. 

Vi kan alltså konstatera att det som gör Blanko så omtyckt är restaurangens mångsidighet; du kan äta lunch med ett gäng affärsmen i kostym, sätta dig ner i en fotölj och studera med en tekopp, äta rödvinsmiddaggar med mor- och farföräldrarna eller i slutet av dagen dansa i magtröja till lokala DJ’s livemusik.

 

Tips 1. Trots det saftiga priset finns det många som argumenterar för att Blankos brunch är den bästa i stan, och vi kan inte annat än att hålla med! Brunchen är himmelsk och uppskattas framför allt ”dagen efter” med allt från ribs och croissanter till glasstorn och ostbrickor. Brunchen fås på söndagar från 12-16.

 

Tips 2. Så gott som varje fredag och lördag (och ibland även under andra veckodagar) uppträder DJ’s under kvällen. Håll koll på restaurangens ”Klubikalenteri” på blanko.net för uppdaterat program!

 

Felicia
___________


In our opinion the interior and atmosphere is just as important as the food when you want to sit down for a while. And if you’re visiting Turku we really have to recommend a visit at Blanko for a lunch, dinner, drink or hangout. The brunch at sundays is amazing and the menu is just as versatile as the customers.

 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Helt suveränt tjejer!
Nanó16.06.15 kl. 20:35
Vilken härlig blogg ni har! Läste om er i ÅU och tycker detta är ett superbra initiativ. Själv är jag utflyttad åbobo så det är kiva att läsa om vad som händer i stan när längtan blir för stor. :)
Sarah09.07.15 kl. 15:44
Blanko restaurang är min favorit bland restauranger i Åbo. Rekommenderar varmt deras pastarätter, dom är helt suveräna:)
Marika19.07.15 kl. 19:42

Använd hashtagen #mittåbo och dela med dig av dina mest minnesvärda stunder och platser i vår vackra stad!
_____

Join the #mittåbo community by using the hashtag and share your most memorable moments and places in our beloved city!

___________________________

CONTACT
mittabo@gmail.com

 

Mikaela Mäkelä - Art History
International Marketing & Event Management

Felicia Söderlund - Art History International Marketing & Visual Studies

Sofia Essén - International Marketing & Visual Studies

Mia Kronberg - Art History International Marketing & Business Administration