A PIECE OF ITALY IN TURKU @ Osteria Ovo

29.11.2015 kl. 18:27


Äntligen fick vi testa detta härliga italienska ställe! Vi hade hört mycket om restaurangen och bestämde oss att fira Mikaelas födelsedag med lite vin och italiensk mat, och en riktigt lyckad kväll blev det!Restaurangen ägs av Luca och Salla Platania. Luca är hemma från Italien och är expert på pizzor. De äger även stället Pizzarium i både Åbo och Helsingfors, där man snabbt kan få goda kvalitetspizzor. Pizzariums pizzor har fått mycket beröm och sägs vara Åbos och t.o.m. Finlands bästa!

Pizzorna är också en av specialiteterna på Osteria Ovo. Vi testade inte pizzorna denna gång men risotton och pastan vi åt var riktigt goda. Till efterrätt smakade vi på tiramisùn och en liten friterad nutella pizza med grädde och hasselnötter- det var nog något av de godaste vi ätit till efterrätt! Det lönar sig att testa minipizzan om man är sugen på något sött efter maten. Till sist fick vi ännu smaka på limoncello, en slags citronlikör från Italien. Mer italienskt kunde inte kvällen ha slutat!Men det bästa med stället var nog stämningen. Restaurangen är inredd i en härlig traditionell italiensk stil och med moderna detaljer. Den varma och avslappnade stämningen i restaurangen gjorde att vi trivdes där i flera timmar tills det stängde. Läget är perfekt eftersom restaurangen ligger precis vid ån i ett av de vackraste områdena i Åbo.Tips: Luca har även skrivit boken Pizze tillsammans med Saku Tuominen, det lönar sig att läsa boken om man vill bli expert på pizzor!

 

Osteria Ovo ligger på Slottsgatan 1 och har öppet enligt följande:

 

Tis-tors kl 11-23

Fre kl 11-24

Lör kl 12-24

Sön 12-22

 

http://osteriaovo.fi

 

Sofia

______________________________

 

This Italian restaurant is located next to the Aurajoki river, with one of the most beautiful surroundings in Turku. The restaurant is owned by Luca and Salla Platania who also run the famous Pizzarium fast food restaurants in Turku and in Helsinki. Osteria Ovo is however not only worth a visit because of its food, the atmosphere is very cozy and authentic with an interior design that is traditionally Italian with a modern twist. 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Testade just sergio's och det var fantastiskt. på tal om italienskt :)
Grön i Åbo14.12.15 kl. 22:42
Oj! Dit har ingen av oss varit än, tack för tipset :)
16.12.15 12:58

Använd hashtagen #mittåbo och dela med dig av dina mest minnesvärda stunder och platser i vår vackra stad!
_____

Join the #mittåbo community by using the hashtag and share your most memorable moments and places in our beloved city!

___________________________

CONTACT
mittabo@gmail.com

 

Mikaela Mäkelä - Art History
International Marketing & Event Management

Felicia Söderlund - Art History International Marketing & Visual Studies

Sofia Essén - International Marketing & Visual Studies

Mia Kronberg - Art History International Marketing & Business Administration