EN ANNORLUNDA BRUNCHUPPLEVELSE @ ÅBO SLOTT

11.03.2016 kl. 13:36


 

Brunch på Åbo Slott? Nej, det var något som vi inte heller hade hört om tidigare. Därför bestämde vi oss en söndagsförmiddag för att testa på vad slottet hade att erbjuda. Brunchen ägde rum i Hertig Johans källare, i en av förborgarna på den kullerstensbelagda innergården, som enligt oss är en av de mest imponerande miljöerna i Åbo Slott. Speciellt på sommaren kan vi tänka oss att det är härligt att sitta ute i solskenet.
 Vi möttes genast av hemtrevlig stämning, familjär service, en lugn, stor matsal som gav oss känslan av att vi befann oss på andra sidan viken, någonstans på en av alla gamla stans restauranger i Tallinn. Valven, stenväggarna och fönstergluggarna för tankarna tillbaka till 1500-talet då förborgarna utformades.
 


 

På Åbo Slotts brunchmeny finns något för alla smaker, såväl stora som små. Priset är dessutom lågt om man jämför med Åbos andra bruncher. 15 euro för vuxna och halva priset för barn under 12. Det bjuds på finska klassiker så som fisk, äggröra, korv, bacon, sallad, köttbullar, skärgårdslimpa, diverse ostar och röror, frukt och desserter i form av glass, pannkaka, bakelser, nutella, chips och godis.
 


 

Vi funderade hur det kom sig att vi aldrig hört om brunchen tidigare och kan verkligen rekommendera att ta en skön promenad ut till slottet, njuta av en rofylld och mättande brunch och sedan fortsätta med en rundvandring runt i borgen. Perfekt program för en förmiddag med familjen eller en vän från annan ort som vill uppleva så mycket av Åbo som möjligt. På vägen hem kan man dessutom stanna vid Suomen Joutsen, uppleva tegelhusen och åbåtarna i Martti och ta färjan Föri över ån. Ett härligt utflyktsmål helt enkelt!
 Brunchen serveras på lördagar (11-15) och på söndagar (12-15)

 

Tips. För de som tar färjan över från Sverige ligger slottet ett stenkast från terminalen. Här kan man starta dagen med en brunch i lugn miljö innan man tar sig in till centrum för andra aktiviteter.

Felicia & Mikaela

________________________

 

 

Turku Castle is located about 3 kms from the city centre and is the perfect location for a nice Sunday get-away with the family or with a friend who wants to experience the most out of Turku. You can enjoy the brunch in the cafeteria by the castle’s courtyard and then take a tour in the castle. The brunch is filled with Finnish delicacies such as bacon, scrambled eggs, fish, cheeses, homemade bread and a variety of salads and desserts like American pancakes, marshmallows and fruit. The brunch is served on Saturdays and Sundays from 11a.m/12 p.m to 3 p.m
 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jättefint! Älskar Åbo och Åbo Slott! Så roligt och se dessa bilder och läsa om Åbo, ...etc
Anonymous29.03.16 kl. 19:58
Tack, vad roligt att höra! :)
11.04.16 12:12

Använd hashtagen #mittåbo och dela med dig av dina mest minnesvärda stunder och platser i vår vackra stad!
_____

Join the #mittåbo community by using the hashtag and share your most memorable moments and places in our beloved city!

___________________________

CONTACT
mittabo@gmail.com

 

Mikaela Mäkelä - Art History
International Marketing & Event Management

Felicia Söderlund - Art History International Marketing & Visual Studies

Sofia Essén - International Marketing & Visual Studies

Mia Kronberg - Art History International Marketing & Business Administration